Bagt Tostadas med Tomatillo Black Beansalsa

Tomatillo Black Bean Tostadas

Kan du alle huske de gamle Pace Picante-reklamer med cowboys? Nogen forsøger at give en cowboy en krukke salsa, og han hollers, "Dette er fra New York City!" De andre støvede cowboys i gruppen reagerer i harmoniseret overdreven utilfredshed, "New York City ?!" Hver gang den kommercielle kom på da jeg var barn, ville min far og brødre chime ind og knække sig op. Jeg planlægger min første tur til New York City i slutningen af ​​måneden, og hver gang jeg tænker på det, hører jeg disse cowboys og min families stemme ekko i mit hoved, "New York City ?!".

For et par måneder siden, da jeg var i San Antonio, mødte jeg en pige i min alder, der besøgte Texas for første gang. Som en person, der voksede op kun en halv stat væk fra den behemoth, var det lidt af et chok at indse, at ikke alle har været i Texas. Jeg er sikker på, at hvor mange øst- og vestkystere føler om det faktum, at jeg aldrig har været i landets mest ikoniske by. Jeg har altid ønsket en undskyldning for at besøge, så når Saveur Magazine inviterede alle de bedste Food Blog-nominerede til en lille soirée (deres terminologi, ikke min), afrundede jeg en ven og købte billetter. Selv om jeg har været i min rimelige andel af store byer, og jeg er ekstatisk, at jeg endelig kommer til at besøge NYC, oplever jeg også en smule bæv. Jeg skylder de cowboys!

Voksne op, vi spiste en smule Pace Picante fra San Antonio, men ikke mens min far var på et salsa-making spark, da jeg var i grundskolen. Vi vil stå rundt i køkkenet, smag teste salsa og foreslå mere lime eller eddike. Det kunne have været min første rigtige madlavning, hvis du kan kalde det madlavning. Et par år senere holdt min yngste bror, Zane, og jeg konkurrencer på køkkenbordet for at afgøre, hvem der kunne tolerere den mest spændende salsa. Sikkert jeg vandt altid. Efter min mormor døde i college, flygtede min familie og jeg til Playa del Carmen i en uge, i hvilken periode jeg blev forelsket i en mexicansk krydderi-pico de gallo. Jeg satte det på alt, fra salat, pasta, ristet brød til de mere oplagte chips og tortillas.

Denne lørdag, som tilfældigvis var Cinco de Mayo, tilbragte jeg dagen med min familie at fejre min bror Reed's college eksamen. Vi snakkede om, hvor godt det kunne have været Pace Picante som modtagelse, mens jeg endnu en gang undrede mig over, hvordan voksen (og godt udseende, god sorg!) Er mine små brødre blevet.

Denne tomatillo sorte bønnesalsa er for sent til Cinco de Mayo. Ligegyldigt vil jeg heldigvis være enig i mexicansk mad og margaritas enhver dag i året! Alissa of Big Eats Tiny Kitchen, som jeg er glad for at ringe til en rigtig veninde, udvalgt en alsidig salsaopskrift til denne uges aflevering af The Food Matters Project. Jeg valgte den friske tomatillo og sort bønne variation og kunne ikke være lykkeligere med den måde det viste sig. Det er let og forfriskende, perfekt til varme dage.

Dette var min første gang at købe tomatillos; deres hårde, paprika hylder gjorde mig tøvende med at samle dem op. Bag deres crinkly ydre belyser glat, lyse grøn hud og tærte, æble-smagfuldt kød. Krydder limejuice, hvidløg, hingst og jalapeño punch salsaen, mens jordiske sorte bønner formatter de lysere smag og låne substansen. Det er en sød og spicy spin på traditionelle pico de gallo, hvilket gør den til en perfekt burrito skål eller quesadilla fyldning. Min favorit måde at nyde den er stablet højt på en bagt tostada med en drys af salt, smuldret fetaost. Her finder du opskrifterne nedenfor!

Frisk tomatillo og sorte bønnesalsa er et lækkert twist på traditionel pico de gallo. Denne salsa er fantastisk på tostadas (opskrift inkluderet), burritos, salater og meget mere!

ingredienser

Tomatillo Black Beansalsa

 • 1 pund tomatillos, hakket (ca. to heapende kopper hakkede tomatillos)
 • 1 lille salte (en hel pære), finhakket
 • 2 til 3 fed hvidløg, hakket
 • 1 jalapeño, frøet og hakket
 • ½ kop cilantro, hakket
 • 1 lille lime, juiced
 • 1 kop kogte sorte bønner, skyllet og drænet
 • Salt og sort peber til smag

tostadas

 • Corn tortillas (ca. 2 pr. Person; sørg for at de er 100% majs, så de bliver sprøde)
 • Madlavning spray
 • Ekstra jomfru oliven olie
 • Sort bønner, kogte (dåse bønner er fine), madlavning reserveret væske
 • Varm sauce efter eget valg
 • Rød peberflager (valgfri)
 • Tomatillo sorte bønnesalsa (se opskrift ovenfor)
 • Toppings: smuldret fetaost (stærkt anbefalet), tærte avocado, cremefløde eller ren græsk yoghurt, rød peberfling og / eller mere koriander.

Instruktioner

 1. For at gøre salsa: I en medium skål, kombinere alle de tilberedte ingredienser. Smag og juster krydderierne om nødvendigt (mere limejuice, salt og peber osv.). Dæk salsaen og lad den hvile i mindst 30 minutter for at smagene skal meldes og bønnerne kan nyde de omgivende smag.
 2. For at gøre tostadas: Forvarm ovnen til 450 grader Fahrenheit. Sprøjt hver tortilla med madlavningsspray på begge sider (jeg brugte økologisk oliespray) og læg på et bageplade i et enkelt lag. Bages i ca. ti minutter, indtil det er gyldent og sprødt.
 3. I en stegepande over medium varme, hæld i en lille dråbe olivenolie. Tilsæt sorte bønner og deres kogevæske, og bland dem i nogle hot sauce og rød peberflager. Bland blandingen med en kartoffelmasker i fem minutter eller længere, indtil bønnerne er reduceret til din ønskede konsistens. (Dette er den dovne måde at gøre det på, hvis du vil gå alt ud, lav bønnerne som angivet i min chipotle-glaserede squashrecept).
 4. Spred bønneblandingen jævnt over hver tortilla og top med tomatillo salsa. Afslut med dine valgte påfyldninger. Pick it up med dine hænder eller være dekorativ og spis den med en gaffel.

Noter

Salsa er næsten ikke tilpasset fra The Food Matters Cookbook af Mark Bittman. Tostadas tilpasset stort set fra America's Test Kitchen Healthy Family Cookbook.
Skift det op: Du er velkommen til at sub pico de gallo eller enhver anden frisk salsa til tomatillo salsa. Til inspiration, tjek Big Eats, lille køkken! Hvis du vil have den virkelig dovne variation, skal du bare hoppe over den sorte bønneblanding helt siden salsaen allerede har bønner i den. Det er som en stor bagt chip med salsa og ost-du kan ikke gå galt!

Like this post? Please share to your friends:
Skriv et svar

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: