Tex-Mex omelet

Tex-Mex Omelet med ristet Cherry Tomat Salsa

Jeg havde til hensigt at skrive om foråret i Kansas City i dag, om hvordan min rumvarmer havde været erstattet af klimaanlægets brøl, hvordan tuliperne er i brand, og hele byen synes at være sammen med os på vores aftenvandringer – men det sneede i går. Uvelkomne sneflager dækkede vores grønt græs i et blødt hvidt tæppe under en mest usædvanlig majflugt. Jeg er glad for at rapportere, at den allerede har smeltet. Hvad I alverden?

Det var varmt i weekenden før sidste gang, da jeg gik ind i min foretrukne lille sundhedsfødevarebutik i Kansas City og fandt den første af de lokale kirsebærtomater. Juicy, sød og moden gennem midten, er kirsebærtomater pålideligt velsmagende. De er mine valgfrie tomater, indtil de smukke arvestomater vises på markedet i midten af ​​sommeren. Anyway, jeg gik tilbage til butikken for flere lokale tomater efter at jeg drømte op denne opskrift, men jeg kunne ikke finde flere af dem. Måske talte jeg for tidligt også på tomaterne.

Opskriften jeg har i dag er en kombination af to fødevarekoncepter, jeg stødte på i sidste uge i Oklahoma. Oklahoma er ikke ligefrem kendt for banebrydende kulinariske koncepter, men så igen stræber jeg mig ikke om at være en førende kok. Inspiration er overalt. Begge stegte kirsebærtomater og omeletter fyldt med smadrede tortilla chips var nye for mig, og jeg kan nu sige, at jeg er fan af begge. Jeg fandt de søde og saftige, fuldbrændte kirsebærtomater i Nebus salatbar linje, da min far tog mig til frokost på det nye Devon tårn. De gør denne friske hjemmelavede salsa smag ekstraordinær.

Senere i ugen bestilte jeg en omelet fyldt med tortilla chips ud af nysgerrighed, da jeg gik til brunch med venner på Juan del Fuego. En lille håndfuld chips giver salt krus og ekstra smag til omelet i omelet. Det er overbærende og lowbrow og vidunderligt. Hvis du er bekendt med Tex-Mex migas (æg krypteret med tortilla chips) eller hvis du nogensinde har prøvet huevos rancheros med sprøde tortillas, er du sandsynligvis fyret op din stegepande allerede.

Jeg har arbejdet med min omelet-making teknik hele ugen, og jeg kan ikke sige, at jeg har perfektioneret det endnu, men jeg har skrevet min metode som det bedste jeg kan nedenfor. Bare rolig, hvis din omelet ikke bliver perfekt; Det værste der kan ske er, at du ender med røræg. Enhver kombination af æg, chips, salsa og ost skal være lækker. Server med kaffe, mimoser eller krydrede blodige marys om morgenen eller en mexicansk øl med lime til middag.

Åh og internettet (og Julia Child og Jacques Pépin) fortæller dig, at du skal bruge en non-stick stegepande til at lave en omelet, men jeg har lavet min i min 8-tommers støbejernsspand uden problemer. For at det skal fungere, skal din støbejernsspand være godt krydret. Et andet tip: Sørg for at opvarme din stegepande, før du lægger noget på panden, så du undgår at holde fast. (Jeg spekulerer på, hvorfor jeg er så besat af mine støbejernsdisetter, flere grunde.De er ikke-giftige, ikke-klæbende og nemme at rengøre, når du kommer på dem. Regelmæssige non-stick skillets kan frigøre toksiner, når over- opvarmet eller ridset; støbejernspander gør ikke. Støbejernspander er overkommelige og varer evigt.)

Frisk Tex-Mex omelet fyldt med sorte bønner, smadret tortilla chips og ost, toppet med hjemmelavet stegt kirsebær tomat salsa. God til morgenmad, brunch eller middag!

ingredienser

Brændt Cherry Tomat Salsa (mængder under udbytte nok til 2 saucy til 4 ikke-så-saucy omeletter)

 • 1 pint kirsebær tomater
 • ½ tsk olivenolie
 • ½ lille hvidløg, hakket
 • ⅓ kop løst pakket cilantro, hakket
 • 1 jalapeño, deseeded og membraner fjernet, finhakket
 • 2 fed hvidløg, hakket
 • 1 lille lime, juiced eller 2 teskefulde hvidvineddike
 • ⅛ teskefrit havsalt

Tex-Mex omelet (mængder under udbytte 1 omelet)

 • 2 æg
 • 2 spiseskefulde mælk eller vand
 • kniv havsalt
 • kniv sort peber
 • varm sauce (Cholula anbefales)
 • 1 skarp spiseskefulde smør
 • ⅓ kop Jack ost eller anden smeltet ost, strimlet
 • 3 spiseskefulde sorte bønner
 • håndfuld blå majs chips eller tortilla chips, brudt i små bit størrelse stykker
 • valgfri garnishes: skiveskåret avocado, cremefløde, varm sovs osv.

Instruktioner

 1. Lav salsa: Forvarm ovnen til 400 grader Fahrenheit. Læg en lille, rimmet bagpande med pergamentpapir for nem oprydning. Tør kirsebærtomlerne med ½ tsk olivenolie og et drys havsalt på bagepanden. Steg i 15 til 20 minutter, indtil tomaterne er saftige og kollapser på sig selv.
 2. Bland i en skål den hakkede løg, koriander, jalapeño, hvidløg, limejuice eller eddike og havsalt. Når tomaterne er afkølet nok til at håndtere, skal du bruge en serrated kniv til at hugge dem. Træk tomatskindene ud, mens du går efter en glattere salsa. Bland tomaterne i blandingen. Smag og tilsæt mere salt eller limejuice, hvis det er nødvendigt.
 3. Lav omelet: Skab i æg i en skål med æg, mælk eller vand, havsalt, sort peber og et par streger af varm sovs. Du vil have, at ægblandingen skal være super krypteret. Opvarm en 8-tommers, velkryddet støbejernspande eller non-stick stegepande over medium-lav varme. Når panden er varm nok til, at en dråbe vand sizzles ved kontakt, kast i smørklumpen og hvirv panden til frakke. Hæld i æggeblandingen og lad den sætte i ca. ti sekunder. Brug en varmesikker spatel til forsigtigt at scoot de indstillede æg mod midten af ​​panden, og vipp derefter panden, så løbende æg tager deres plads. Gentag denne proces, indtil der ikke er nogen løbende æg at scoot rundt. Brug din spatel til forsigtigt at frigøre undersiden af ​​omelet fra panden. Tilt panden lidt frem og tilbage for at sikre, at den ikke sidder fast hvor som helst. Brug derefter et hurtigt håndklæde til at vende omelet tilbage i panden.Lad det sætte i et par sekunder, og scoot det derefter af panden på en plade.
 4. Umiddelbart top ½ af den varme omelet med et stænk ost, efterfulgt af sorte bønner, smadret tortilla chips og mere ost, så forsigtigt fold den anden halvdel på toppen. Sæt en generøs mængde salsa (varme først salsaen om nødvendigt) over midten af ​​omelet som vist. Server med det samme.

Noter

Hvis du har travlt, spring over ristning af tomaterne og lav pico de gallo ved hjælp af salsa opskriften nedenfor, eller bliv forsigtigt varm opvarmet salsa i stedet. Hvis en omelet virker for vanskelig, skal du bare lave røræg.

▸ Ernæringsoplysninger

De viste oplysninger er et estimat fra en online ernæringsberegner. Det bør ikke betragtes som en erstatning for en professionel ernæringseksperts råd.

Like this post? Please share to your friends:
Skriv et svar

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: