Sweet Potato Burrito med Avocado Salsa

Sød kartoffel Burrito smothered i Avocado Salsa Verde

Hvor ringer du hjem? Hjem plejede at være et så simpelt koncept, men jeg har kæmpet for at definere det på det seneste. For de første par år af livet var hjemme hvor jeg boede hos mine forældre i en lille by nær Oklahoma panhandle. Hjemmet havde brune klinkegulve, som jeg sprang over på min rødhårede fætters hæle. Min familie, venner og ejendele var alle der. Ting blev mere komplicerede, da vi flyttede til en forstad i Oklahoma City, og jeg gik til college, men nu hvor jeg er flyttet ud af mit hjemland, ved jeg virkelig ikke, hvad eller hvor hjemme.

Jeg besøgte Oklahoma ugen før sidst for første gang siden flyttet til Kansas City. Der var jeg grin med mine kære venner omkring et bord på vores yndlings mexicanske restaurant, men min gamle lejlighed var ikke min noget mere. Byen, jeg havde boet i de sidste otte år, følte mig som hjemme, engang fjernet. Jeg tilbragte også et par nætter på min forældres sted. De flyttede til et større hus, efter at jeg gik til college; Jeg ved stadig ikke, hvor alle lysafbrydere er. Jeg antager, at det altid vil være hjemme, da mine forældre er der, men det føles lidt tomt nu, da mine brødre også har taget reden.

Her er jeg i Kansas City, som føles mere som hjemme. Alt har sit sted nu, herunder Cookie, som er krøllet op af mine fødder på vores nye sofa. Vi kan kalde det hjem for nu, tror jeg?

Jeg er ikke helt sikker på, hvad man skal ringe til denne burrito heller. Jeg elsker, at mexicansk mad har et andet ord for hver traditionel inkarnation af tortillas, ost og fyldstoffer / påfugl. Burritos, tacos, tostadas, huevos rancheros, quesadillas, nachos: hver velsmagende i sig selv.

Det, vi har her, er en let bagt burrito af beskeden størrelse – en borderline enchilada, der virkelig forkøles i en velsmagende avocadosauce. Jeg ønskede at indarbejde så meget sauce som jeg muligvis kunne i denne burrito, så jeg bare druknede burrito i ting fra oven. I den grad krævede burrito en gaffel, så hvorfor gider rolling i siderne af tortillaen? Sprøjte også indersiden med ost og bage den i et par minutter, så det hele stikker sammen i stedet.

Jeg havde oprindeligt planlagt at lave en avocado crema, men efter at have blandet avocado i fødevareprocessoren var det tydeligt, at puréed avocado fra Mexico er rigeligt rige og cremet alene. Jeg tænkte på at lave en hjemmelavet salsa verde, men alle tomatillos jeg kunne finde var subpar dette sent på sæsonen. Jeg hoppede over til salsa-gangen med en undskyldning for at tage en genvej (hvem kan ikke lide en god genvej?). Hjemme blandede jeg avocados med smagfuld salsa verde, frisk limesaft, koriander og hvidløg. Slutresultatet er et vanedannende avocado salsa verde, der minder om saucen, der dækker min favorit burrito på den førnævnte mexicanske restaurant, Pepe's.

Måske behøver vi ikke et ord for denne super friske burrito-enchilada hybrid. Det er godt; lad os forlade det ved det.

Sød kartoffel burritos med sorte bønner, smothered i en enkel men smagfuld avocado salsa verde sauce. Se noter for, hvordan du gør disse på forhånd. Opskrift giver 4 til 6 burritoer, alt efter hvor meget du spiser dem.

ingredienser

burritos

 • 2 mellemstore søde kartofler
 • 1 ½ til 2 spiseskefulde ekstra jomfru olivenolie
 • ½ tsk spidskommen
 • ½ tsk røget varmt paprika (eller chipotle pulver)
 • ¼ tsk cayenne
 • Havsalt og sort peber til smag
 • 4 til 6 hvede tortillas
 • 2 ristede røde peberfrugter (jeg brugte jarred)
 • 2 kopper kogte sorte bønner eller 1 kan sorte bønner, skylles og drænes
 • 1+ kop shredded Jack ost

Avocado Salsa Verde

 • 2 modne avocadoer fra Mexico
 • 1 kop mild salsa verde, jarred
 • 2 hvidløgsfrø, groft hakket
 • 1 til 2 tsk fersk jalapeño, deseeded og groft hakkede, valgfri
 • 1 lime, juiced
 • ¼ kop pakket cilantro blade
 • Op til 2 spsk vand, til tynd efter behov
 • Havsalt, til smag

toppings

 • 1 ½ kopper hakket romaine salat
 • 1 lille rødløg, finhakket
 • Finhakket jalapeño, valgfri
 • Creme, valgfri

Instruktioner

 1. Forvarm ovnen til 450 grader Fahrenheit. Skrub og skræl søde kartofler. Hak dem i store, bid-store bidder, ca. 1 til 1 ½ tommer bred / lang og ½ tommer dyb. Kast søde kartofler med olivenolie, spidskommen, røget varm paprika, cayennepeber og salt og peber. Sørg for, at de er let belagt i olie på alle sider. Hæld søde kartofler på et stort bagningspapir foret med pergamentpapir. Arranger de søde kartofler jævnt i et enkelt lag. Overfyld ikke. Bages i ca. 45 minutter, og sutter de søde kartoffelstykker halvvejs, indtil de er gyldne og karameliseret rundt om kanterne.
 2. Lav avocadosausen: I en fødevareprocessor eller en god blender kombinere avocado kød, salsa verde, hvidløg, jalapeño (spring det her hvis din salsa er krydret) og limejuice. Blanding. Tilsæt cilantro og bland igen. Tilsæt vand for at tynde sausen, hvis det ønskes; Saucen skal let glide af en ske. Smag og bland i noget havsalt eller tilsæt en anden klem af kalk, hvis det er nødvendigt. Denne sauce skal smage som et rigtigt spark i munden; du ved, du er færdig, når du ikke kan stoppe med at gå ind for en anden sked af ting.
 3. Sørg for, at ovnen stadig er på 450 grader Fahrenheit. * Placer dine tortillas på et bagplader foret med pergamentpapir. I midten af ​​hver tortilla skal du sætte et par strimler ristet rød peber, hæld derefter ⅓ kop sorte bønner nedad i midten og top det hele med ⅓ kop stegte søde kartoffelbiter. Stænk ¼ kop eller mere af jackost ovenpå. Træk den ene kant af tortillaen over til midten af ​​burrito, og træk den modsatte kant over for at overlappe en smule. Rul forsigtigt burritoen over. Gentag med resterende burritos.Bag dine burritoer i ca. 5 minutter på mellemstativet, indtil osten er smeltet, og tortillaerne er let skarpe.
 4. Overfør forsigtigt hver burrito til en plade. Smør det i avocadosauce, drys med rigelig romantinsalat, noget hakket rødløg, jalapeño, hvis du vil, og en sukkerrør. Gå på den med en gaffel.

Noter

 • Steg de søde kartofler i forvejen og opvarm dem lidt, inden du samler burritosene til et hurtigt weeknight måltid. Du kan også bage et parti af dem og pakke dem op for senere, reservere avocado sauce og påfyldninger i sidste øjeblik.
 • Smag af avocadosausen er afhængig af den type salsa du bruger. Jeg anbefaler en grundlæggende, mild salsa verde lavet med tomatillos.
 • Avocadosausen holder sig godt i en skål i køleskabet i et par dage. Dæk overfladen af ​​det med plastfolie for at minimere kontakten med luften og sørg for, at din sauce ikke bliver brun.
 • Hvis du har leftover sauce, det fordobles som en stjerne salat dressing på romaine salat.
 • * Du behøver ikke nødvendigvis at bage disse burritos (varm tortilla, sorte bønner og søde kartofler skal smelte osten), men jeg foretrak det svagt crunchy ydre af den bagt burrito.
 • Denne burrito kunne let gøres veganer ved at udelade osten og cremen. Stadig lækker, jeg lover!
 • Peeling søde kartofler er så let med denne skarpe, billige lille vegetabilske peeler.

▸ Ernæringsoplysninger

De viste oplysninger er et estimat fra en online ernæringsberegner. Det bør ikke betragtes som en erstatning for en professionel ernæringseksperts råd.

Like this post? Please share to your friends:
Skriv et svar

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: