Lemony Lentil og Kikersalat Salat med Radish og Urter

Lemony Lentil og Kikersalat Salat med Radish og Urter

Ser du alle "Scandal"? Jeg ser sjældent på tv, men jeg fandt den show på Netflix den anden dag, og jeg er hooked. Det er dramatisk, selv såpopera dumt nogle gange, men jeg kan ikke stoppe med at ramme spil. Jeg kan heller ikke stoppe med at beundre hovedkarakterens garderobe. Fru Olivia Pope ser altid så perfekt og poleret ud. Hun får mig til at stræbe i klassiske frakker og albue-længde læderhandsker. Det er ligeglad, hvis det er sytti grader udenfor! Hvor er mine fancy cashmere frakker? Hvor er mine rødsolede stiletter?

Suk. Selvom jeg havde råd til sådanne smukke tøj, ville jeg vride min ankler i de fire tommer Louboutins og dryppe ketchup ned på mine hvide silkebluser. Ingen tvivl om det. Heldigvis kræver denne blogginggig ikke en fancy garderobe. Jeg kunne arbejde i min pyjamas for alt hvad du ved. (Måske er jeg! Ok, jeg er.)

Vi har netop slået den primære grund til, at jeg elsker at skrive om mad, snarere end mode eller indretning eller endda rejse – fordi jeg får at fremme noget, der rent faktisk er muligt. Og godt for dig. Du kunne stoppe i købmanden på vej hjem og få denne sunde salat til middag i aften.

Jeg ved det altid, men denne salat er bestemt min nye favorit. Det er fed og stærkt aromatiseret, ligner min libanesiske nyrebønnesalat. Radiserne laver en dejlig, krydret crunch og minten og dillen gør salat smagen levende.

Jeg har lavet denne salat et par gange nu, med både friskkogte linser og Trader Joe's stegte linser. Det er godt på begge måder, men jeg vil foreslå at bruge pre-steamed linser, hvis du har travlt. Det er en førende kandidat til potlucks og arbejdsluncher, da den pakker godt og holder i et par dage i køleskabet. Tør jeg kalde det en ny klassiker?

En frisk og påfyldningsbønnesalat smagret med citron og frisk mynte og dill. Brug dampede linser og dåse kikærter til et måltid klar i løbet af 20 minutter. Denne salat holder godt i et par dage i køleskabet og pakker perfekt til frokost!

ingredienser

Linser (kog din egen, ved hjælp af ingredienserne nedenfor, eller brug en 17-ounce pakke med dampede franske linser i stedet)

 • 2 kopper tørrede sorte beluga linser eller franske grønne linser
 • 2 store hvidløgsklyven halveret i længderetningen
 • 2 spsk olivenolie

Citron dressing

 • ¼ kop frisk citronsaft (ca. 2 medium citroner værd)
 • 2 spsk olivenolie
 • 1 tsk Dijon sennep
 • 1 tsk honning eller ahornsirup
 • 1 fed hvidløg, presset eller hakket
 • ¼ tsk finkorns havsalt
 • Friskmalet sort peber til smag

Salat

 • 1 kan (15 ounce) kikærter, skyllet og drænet, eller 1 ½ kopper kogte kikærter
 • 1 stor flok radise, skåret tynd og groft hakket
 • ¼ kop hakkede friske, grønne urter, hakket (kombination af mynte og dill anbefales)
 • Valgfri garnishes: skiveskåret avocado, smuldret feta eller gedost, håndfuld frisk grønne grønne

Instruktioner

 1. Til madlavning linser: Vælg over linserne for at fjerne rester af snavs. Skyll linserne under rindende vand i en maskerør. I en medium gryde kombineres linserne, halverede hvidløgsfed, olivenolie og 4 kopper vand. Bring vandet til kog, reduc derefter varmen til en mild simre og kog indtil linserne er kogte igennem og øm, hvilket vil tage et sted mellem 20 og 35 minutter. Afløb linserne og kassér hvidløgsklyven.
 2. For at gøre dressingen: Pisk ingredienserne i en lille skål. Hvis du bruger pre-steamed linser i stedet for at lave mad, tilføj en ekstra fedmælk af hakket hvidløg og en ekstra spiseskefuld olivenolie.
 3. I en stor serveringsskål kombineres linser, kikærter, hakkede radiser og urter. Drizzle i dressing og kaste for at kombinere. Server med avocado, smuldret ost eller frisk grøntsager, hvis du vil.

Noter

Opskrift inspireret af Debs linser og kikersalat.
Gør det vegan: Brug ahornsirup i stedet for honningen.

▸ Ernæringsoplysninger

De viste oplysninger er et estimat fra en online ernæringsberegner. Det bør ikke betragtes som en erstatning for en professionel ernæringseksperts råd.

Like this post? Please share to your friends:
Skriv et svar

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: