Kikersalat med Gulerødder og Dill

Kikersalat med Gulerødder og Dill

Første opskrift af 2017: Min nye favorit kikersætsalat. Det er skarpt og frisk, med masser af lynlås. Jeg har spist det lige fra skålen, og brugte den endda som en proteinrig topping til nogle osteagtig nachos den anden nat. Det er det jeg gerne vil kalde et afbalanceret måltid.

Jeg er så glad for at jeg endelig flyttede til et bedre køkken. Nu hvor jeg har et åbent, letfyldt madlavningsrum, har jeg fundet mig selv spontant at lave opskrifter ved middagstid igen. Hold øje med flere salater og supper snart. Jeg er tæt på at have et organiseret kontorlokal og en mere regelmæssig bogføringsplan igen.

Jeg kan dog ikke tage fuld kredit for denne. Jeg blev straks slået af med det originale koncept om seriøse spisesteder. Masser af frisk dill? Sig ikke mere. Jeg tinkered med deres opskrift ganske lidt som jeg gør for at gøre det til en lækker frokost eller side lavet med dåse kikærter. Mine har hakket selleri, grønne løg og ekstra gulerødder.

Jeg revede gulerødderne i min fødevareprocessor, der mindede om mig. Jeg har for nylig lært, at det skarpe metalblad på min elskede fødevareprocessor (og den maskine, jeg har anbefalet i årevis) risikerer at bryde i stykker. Kinda farligt. Hvis du har en Cuisinart-fødevareprocessor, kan du få et erstatningsblad her.

Min favorit kikerservesalat opskrift, lavet med revet gulerødder, hakket selleri, frisk dill og masser af kikærter. Denne proteinrige salat er perfekt til potlucks, pakker godt til frokost, og det er nemt at lave! Opskrift giver 4 sidedele.

ingredienser

 • 2 dåser kikærter (15 ounce hver), skyllet og drænet, eller 3 kopper kogte kikærter
 • 2 kopper ristede gulerødder (ca. ¾ pund eller 5 til 6 mellemstore gulerødder, skrællet og revet på de store huller i en kasserist eller i en fødevareprocessor udstyret med et gitterfæste)
 • ⅔ kop hakket selleri (ca. 2 lange stilke)
 • ½ kop tyndt skiverne grønne løg (ca. 4)
 • ½ kop hakkede friske dill blade (jeg brugte en 0,75 ounce pakke)
 • ½ kop pepitas (hulled græskar frø)
 • ⅓ kop ekstra jomfru olivenolie
 • 2 til 3 spsk sherry eddike
 • 1 medium til stor fed hvidløg, presset eller hakket
 • ¼ tsk salt
 • Friskmalet sort peber

Instruktioner

 1. I en medium servering skål, kombinere kikærter, gulerødder, selleri, grønne løg og dill. Sæt til side.
 2. Skiv pepitasen i en lille stegepande over medium varme, omrør jævnligt, indtil de begynder at blive gyldne og lave små poppelyder, cirka 5 minutter. Sæt til side for at afkøle i et par minutter.
 3. For at forberede vinaigretteen, i en flydende målekop eller en lille skål, kombiner olivenolie, 2 spsk eddike, hvidløg, salt og ca. ti fløjter af peber. Visp indtil blandet og hæld alle påklædning over kikærblandingen. Tilsæt ristede pepitas til skålen og rør om at kombinere.
 4. Smag og tilsæt ekstra eddike (for mere zing, tilføjer jeg normalt en spiseskefuld) og / eller salt (for mere smag samlet, tilføj endnu en kniv). For den bedste smag, lad salaten marinere i 30 minutter eller endda natten over i køleskabet.

Noter

Opskrift tilpasset Serious Eats.
Skift det op: I stedet for dild tror jeg, du kunne bruge hakket koriander og / eller persille, alt efter hvad du foretrækker. For mere af et slag, prøv at tilføje tyndt skivede Kalamata oliven og / eller smuldret fetaost. Du kan også servere denne salat over friske grønt med ekstra olie og eddike, lav en wrap ud af det med hummus osv.

▸ Ernæringsoplysninger

De viste oplysninger er et estimat fra en online ernæringsberegner. Det bør ikke betragtes som en erstatning for en professionel ernæringseksperts råd.

Like this post? Please share to your friends:
Skriv et svar

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: