Deb's Kale Salad med Apple og Pecans

Deb's Kale Salad med Apple, Tranebær og Pekannødder

Jeg gik bare ind i mit skab, trak på den lille snor, der dangler fra loftet til lys og tællede fjorten par støvler. Fjorten par. Det er otteogtyve individuelle støvler. De fleste er sorte, nogle få par har hæle, et par ridestøvler dækker mine knæ, og alt andet end regnstøvlerne er lavet af læder. Det er overflødigt at sige, at jeg elsker støvler. De er mine sko af valg i de kolde vejr måneder, og jeg vil aldrig få nok af dem. Ved denne hastighed vil de snart have et eget skab.

Jeg har samme dybe kærlighed til kale salater. Kale salater gør mig glad. De er en hæfteklammer i min kost på samme måde, at støvler er et hæfteklammer i min garderobe, og jeg vil aldrig trætte af dem. Kale salater, jeg siger dig, er svaret på alle mulige problemer.

For varmt udenfor for at lave mad? Kale salat. Stramme jeans? Kale salat. Føler sig syg Kale salat. Hung over? Vil du spise alle dine problemer væk? Kale salat. Ved ikke, hvad der skal bringes til en potluck med paleo, glutenfri og vegetariske deltagere? Tænd din bedste annoncørs stemme og råbe, "kaaaale salaaaaaaaad!"

Der er et par tricks til at gøre en kale salat smag virkelig stor, som jeg har uddybet på her. Hver gang jeg har hørt fra en ægte ven eller kommenterer, at en af ​​mine baldesalatopskrifter slog dem til kale salater generelt, er jeg begejstret.

Denne salat er det fjerde kale salat, der vises på min blog og sikkert ikke det sidste. Det er hjerteligt og ferie værdigt, fuld af crunch fra sprød æble, radise og pecannøtter, besat med søde, rubinrødt tranebær og tangy smuldret gedeost og kastet i en zippy honning sennep dressing. Hvad er der ikke at elske?

Opskriften kom fra The Smitten Kitchen Cookbook af Deb Perelman, hvorfra mange flere opskrifter kommer. Jeg kunne forestille mig, at hvis du har fundet din vej til denne madblog, så er du sikkert bekendt med Smitten Kitchen.

Debs blog er blot sagt, det bedste. Ærligt, jeg spekulerer undertiden af, hvorfor nogen (selv helt inkluderet) har problemer med at blogge, når Deb har så klart behersket mediet. Hendes skrivning er fængslende og vittig. Hendes opskrifter er utroligt stjerne i både koncept og udførelse. Hendes billeder gør at du vil stoppe, hvad det er, som du skal gøre, når du finder dig selv kørende på hendes blog og hop ind i køkkenet med det samme.

Jeg havde ivrigt ventet på udgivelsen af ​​sin kogebog i flere måneder, og nu hvor jeg har min egen kopi hviler på mit sofabord, kan jeg sige, at det er storslået. Hver opskrift er blevet omhyggeligt testet og illustreret i fotografier af Deb selv, og Deb lader dig aldrig nede. Hvis du kan lide at lave mad, vil du gerne have denne kogebog. Hvis du ikke er sikker på, hvad du skal købe som gaver i denne feriesæson, gør det til denne kokbog. Helt seriøst. Har jeg nævnt at hun har en fuld vegetarisk sektion og 90 sider med desserter derinde?

Jeg lavede et par ændringer til Debs kale salatopskrift med tanke på sæsonen og hvad jeg havde på lager i min spisekammer. Jeg tilføjede et hakket Granny Smith æble og handlede tørrede tranebær for de tørrede kirsebær. Jeg brugte også æblecidereddike i stedet for hvidvineddike, selv om jeg ikke er sikker på, at jeg virkelig kan smag forskellen i slutresultatet.

Jeg laver denne salat igen i aften til pigers aften med Downton Abbey og vil gøre det igen til min families Thanksgiving. Det er en vinder.

En hjertelig, helligdagsrød salat med hakket Granny Smith æble, tranebær, ristet pecannødder og gedost, kastet i en zippy honning sennep dressing. Det er både vegetarisk og glutenfri.

ingredienser

Salat

 • ½ kop pekannødder
 • 8 ounce kale (jeg brugte regelmæssigt krøllet grønne kale, men Deb anbefaler Cavolo Nero eller Lacinato, Dinosaur eller Toskanske Kale)
 • 4 til 5 mellemstore radiser
 • ½ kop tørrede tranebærer (eller tørrede kirsebær)
 • 1 medium Granny Smith æble
 • 2 ounce blød gedeost, afkølet

Forbinding

 • 3 spiseskefulde olivenolie
 • 1 ½ spsk æblecider eddike (eller hvidvineddike)
 • 1 spsk glat Dijon sennep
 • 1 ½ tsk honning eller ahornsirup
 • Havsalt og friskmalet peber til smag

Instruktioner

 1. Forvarm ovnen til 350 grader og sprede pecannerne på en bageplade. Skiv dem til let gylden og duftende, ca. 5 til 10 minutter, og kast dem en eller to gange for at sikre, at de bager jævnt. Fjern bakken fra ovnen og sæt dem til side for at afkøle.
 2. Træk de kale blade væk fra de hårde stængler og kassér stængerne. Brug en kokkens kniv til at hugge kalen i små, bitformede stykker. Overfør kalenderen til en stor salatskål. Stænk en lille knivspids havsalt over kalenderen og massage bladene med dine hænder ved let skrumning store håndfuld ad gangen, indtil bladene er mørkere i farve og duftende.
 3. Tynde skiver radiserne (det er lettere at gøre, hvis du først hugger af rodenden, så du kan placere ristens base fladt mod dit skærebræt). Tilsæt dem til skålen.
 4. Groft hugge pecannerne og tranebærerne (eller kirsebærene) og føj dem til skålen. Hæld æblet i små, bid-store stykker og tilføj det til skålen også. Smuldre gedeosten over toppen.
 5. I en lille skål, pisk dressing ingredienserne sammen og hæld dressingen over salat. Toss indtil salaten er jævnt belagt med dressing. Serveres straks, eller for endnu bedre smag, lad salaten marinere i dressingen i 10 til 20 minutter på forhånd.

Noter

Opskrift tilpasset fra The Smitten Kitchen Cookbook af Deb Perelman.
Gør det vegan: Slip gedeens ost og brug ahornsirup i stedet for honning i dressingen.
Hvis du elsker denne opskrift: Husk at tjekke min kale salads roundup her!

▸ Ernæringsoplysninger

De viste oplysninger er et estimat fra en online ernæringsberegner.Det bør ikke betragtes som en erstatning for en professionel ernæringseksperts råd.

Like this post? Please share to your friends:
Skriv et svar

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: