Curried Red Lentilsuppe med Tørrede Kirsebær

Curried Red Lentilsuppe med Tørrede Kirsebær og Cilantro

Der kommer en tid i hver fødevarebloggers liv, når hun begynder at opleve alvorlig blænder misundelse. Det begyndte for mig for nogle måneder siden, da jeg forbandede min billige blender for sin fuldstændige ubrugelighed. Jeg besluttede, at det var på tide for en fancy blender af min egen. Så jeg kontaktede Blendtec (beslutningstagere af de fineste fancy blenders), og de tilbød gerne at hjælpe denne stakkels mad blogger ud.

Ikke kun sendte Blendtec mig den mest smukke af alle fancy blenders – designer serien – men de var også enige om at lade mig give en væk til en heldig læser! Jeg ville ønske jeg kunne trække en Oprah og give alle en blender, men det er det bedste jeg kan gøre.

Denne nye blender fungerer som en charme, fyre. Indtil videre har jeg brugt det til at gøre denne ultracreme veganske suppe (mere på suppen om et minut), samt kokosnøddesmør, hasselnødsmør, cashewnælk og avocado salsa verde.

Jeg lavede kokossmørret først og blenderen sprængte mig væk. Hvad tog mig 15 minutter med min hånd-down-køkken-food-processor tog mindre end 45 sekunder med denne nye blender, og jeg behøvede ikke at stoppe og skrabe ned ad siderne en gang. Jeg kan bare gå på pension den gamle fødevareprocessor til fordel for min nye blender. Jeg bliver giddy tænker på alle de hjemmelavede pesto, hummus og nødder smør vi vil lave sammen.

Måske er mit yndlingsaspekt ved disse nye blændere, at de ikke har nogen knapper til at fange dryp (jeg er rodet) eller se rodet på tælleren (jeg hader rod). Takket være en digital touch-grænseflade ser blenderen ud som en smukt tvetydig maskine, når den ikke er i brug. Det er så nemt at tørre rent med en fugtig klud. Det er også lavet i USA og bygget til sidste, og krukkerne er lavet med BPA-fri plast.

Min kære fremtidige blendervinder, jeg skulle advare dig om, at du måske har problemer med at bestemme hvilken farve der skal hentes. Champagne som min, sort, fløde rød? Jeg drøftede om valget et stykke tid. Jeg ønskede en farve, der ikke kun ville koordinere med mit nuværende lille, opvaskemaskine-mindre, skævt kabinet køkken, men også med min rummelige og lyse, hvide subway-flise-backsplash-with-a-giant-opvaskemaskine drømmekøkken. Champagne virket som en fin, neutral farve, og jeg tror, ​​det vil se drømmende ud i mit fremtidige køkken.

Men måske har du allerede en dekorativ blender. Måske vil du høre om nogle supper, du kan lave med det! Jeg kom på tværs af denne ene, da jeg vendte gennem Martha Stewart Living's seneste kokbog, meatless. Kogebogen er fuld af kreative, enkle vegetariske retter, der ligger lige op for min smug. Jeg kunne ikke beslutte, hvad jeg skulle lave mad først, men titlen på denne krydrede, hjertelige suppe fangede min opmærksomhed med ordene "tørrede kirsebær" i titlen. Jeg pryder tærte tørrede kirsebær og ideen om at indarbejde dem i en salte suppe fascinerede mig. Ved første bid tænkte jeg, det var lidt af en sjov kombination, men efter smagene havde en chance for at meldte, elskede jeg virkelig tilføjelsen.

Ud af nysgerrighed (læs: Jeg kan ikke stoppe med at spille med min nye blender), jeg besluttede at prøve at rense en skål suppe efter at have lavet det i henhold til kogebogens anvisninger. Selv om det producerede en lækker creme bisque, var min smagstester og jeg enige om, at det var bedre, da det bibeholdt nogle af de forskellige ingredienser og forskellige ingredienser. Nederste linje: Træk nogle af grøntsagerne ud, før du hælder resten i din blender, som angivet i nedenstående opskrift. Det er værd at de ekstra problemer og suppen kommer hurtigt sammen uanset.

Spicy veganske suppe med fed indiske smag, herunder karrypulver og kokosmælk. Friske koriander og tærkirsebær runde ud denne hjertelige suppe. Denne suppes smag afhænger af dit valgte currypulver, så vælg en du elsker! Server med en side af fuld hvede naan, hvis du vil.

ingredienser

 • 1 spsk olivenolie
 • 1 stk. (Ca. 2 tommer) frisk ingefær, skrællet og finhakket
 • 6 hvidløgsfedt, finhakket (ca. 2 spsk)
 • 1 stor sjal, finhakket (¼ kop)
 • 2 store gulerødder, skrællet og fint terninger (ca. 1 kop)
 • 1 ¼ tsk salt
 • 2 teskefulde currypulver
 • ¾ kop usødet kokosmælk (reduceret fedt eller regelmæssigt), opdelt
 • 5 kopper vand
 • 1 kop tørrede røde linser, plukket og skyllet
 • ⅓ kop groft hakkede tærte tørrede kirsebær eller tranebær
 • 3 spsk finhakket korianderstængler plus 3 spsk cilantro blade til garnering

Instruktioner

 1. Varm olie i en mellem hollandsk ovn eller gryde over medium varme. Tilsæt hakket ingefær, hvidløg, sjalotte og gulerødder. Stænk saltet over grøntsagerne og kog indtil det er blødgjort, omrør ofte, ca. 7 minutter.
 2. Tilsæt currypulver og kog, omrør kontinuerligt, indtil duftende, ca. 1 minut. Tilsæt resten af ​​saltet, ½ kop kokosmælk, vand og linser og kog den. Reducer varmen, dækk og simer, indtil linser og gulerødder er ømme, ca. 8 til 10 minutter.
 3. Pass 2 kopper suppe gennem en fin sigte i en skål for at adskille de faste stoffer fra væskerne. Reserve de faste stoffer til senere og returner den anstrengte væske til suppens gryde.
 4. Lad suppen afkøle lidt, så puré suppen i en blender indtil glat. Det kan være nødvendigt at gøre dette i partier, da du ikke vil udfylde blenderburken mere end halvvejs. Om nødvendigt opvarmes suppen efter blanding, og omrør derefter de reserverede faste stoffer.
 5. Reserve nogle kirsebær til garnish og rør de resterende i suppen sammen med cilantrostængerne. Ladlesuppe i 4 skåle og hvirvel i resterende ¼ kop kokosmælk (1 spsk kokosmælk pr. Skål). Garnér med kirsebær og korianderblad. Denne suppe er fantastisk med en side af let ristet helhvede naan.

Noter

 • Opskrift let tilpasset fra Meatless: Mere end 200 af de allerbedste vegetariske opskrifter fra Martha Stewart Living.
 • Ved brug af en Blendtec blender til denne opskrift: min wildside jar var stor nok til at rumme al den suppe, jeg havde brug for at blande. Jeg brugte suppe forudindstillet, som opvarmedes suppen, da det blandede det. Så praktisk!
 • Opskriften foreslog at servere suppen med det samme, men jeg foretrak den næste dags genopvarmede rester.

▸ Ernæringsoplysninger

De viste oplysninger er et estimat fra en online ernæringsberegner. Det bør ikke betragtes som en erstatning for en professionel ernæringseksperts råd.

Like this post? Please share to your friends:
Skriv et svar

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: