Crunchy Thai Peanut & Quinoa Salat

Crunchy Thai Peanut & Quinoa Salat

Jeg har tendens til at holde til mig selv, især i yogaklassen. Det er ikke en meget social form for motion, ved du det? Sidste år, da jeg gik ind i min vanlige tirsdag aften yoga klasse og min instruktør råbte, "kok og kate," jeg frøs. Kim, en regelmæssig i klassen, havde lært om min blog gennem sin kollega, og hun sagde: "Jeg kender hende! Jeg går til yoga med hende! "

Så sagde Kim til Kristina, læreren, og så fandt alle ud af det. Herunder Amie, en af ​​mine foretrukne instruktører, hvem er gode venner med Kate Kasbee of Well Vegan. Kate bor i Chicago og arbejdede på en kogebog kaldet Frugal Vegan på det tidspunkt.

Gennem Amie-Kate-forbindelsen fik jeg en snigekig på Frugal Vegan og skrev en blurb til bagcoveret. "Frugal Vegan tilbyder et utroligt udvalg af friske og enkle veganske opskrifter. Hver eneste af dem formår at være nem at gøre, overkommelig og tilgængelig. "

Kate kom til byen for Amies fødselsdagsfest, så jeg mødte hende for drinks, og en kæmpe grøn bug landede i sin herbed grønne cocktail. Følger du stadig? Jeg kan ikke gøre disse ting op.

Kate og jeg bundet over forsøgene og prøvelserne med kogebogsproduktion, vores kærlighed til vores sjove udseende popper (møder Rex) og den grønne bug oplevelse. Vi praktiserede vores halvmåne udgør på Amies baggårdsfødselsdag næste dag. Måske skulle jeg ikke være så genert over mit arbejde, da det åbner så mange sjove døre.

I dag deler jeg en lækker opskrift fra Frugal Vegan med kål, gulerødder, grønløg, sne eller ærter og cilantro-alle friske, overkommelige og fyldt med næringsstoffer og fibre. Kast alt det i en vanedannende hjemmelavet jordnøddesauce til en skarp, farverig, thailandsk inspireret salat. Nyd det som en lys sommer middag, og pakk de resterende varer til morgen frokost.

Bogens opskrift opfordrer til hirse i stedet for quinoa, men jeg hentede alle de andre ingredienser i butikken, mens jeg antog, at jeg havde hirse i mit spisekammer i hjemmet. Det gjorde jeg ikke, så jeg brugte quinoa i stedet. Hirse er billigere, men quinoa har mere protein, så tag dit valg i overensstemmelse hermed. Det vil vise sig godt hverken. Nyd, og sørg for at tjekke Kate og Katie's bog, Frugal Vegan!

Se hvordan man laver perfekt fluffy Quinoa

Denne thailandsk-smagede salatrecept er lavet med gulerødder, kål, snørærter og quinoa, kastet i lækker jordnøddesauce. Denne sunde salat er vegansk, glutenfri og pakker godt til frokost. Opskrift giver 4 salater.

ingredienser

Salat

 • ¾ kop ubehandlet quinoa eller hirse
 • 1 ½ kopper vand
 • 2 kopper makuleret lilla kål
 • 1 kop revet gulerod
 • 1 kop tyndt skiverne sne eller ærter
 • ½ kop hakket koriander
 • ¼ kop tyndt skåret grøn løg
 • ¼ kop hakkede stegte og saltede jordnødder til garnering

Jordnøddesauce

 • ¼ kop glat jordnøddesmør
 • 3 spsk reduceret natrium tamari eller sojasovs
 • 1 spsk ahornsirup eller honning
 • 1 spsk riseddike
 • 1 tsk ristet sesamolie
 • 1 tsk revet frisk ingefær (jeg elsker ingefær, så jeg brugte 2 teskefulde)
 • ½ lime, juiced (ca. 1 ½ spsk)
 • Pinch af røde peberflager

Instruktioner

 1. Kog quinoa: Skyl quinoaen først i en finmasket kolander under rindende vand. I en mellemstor gryde kombineres skyllet quinoa og 1 ½ kopper vand. Bland blandingen til en mild kog over medium varme, og sænk derefter varmen til medium-lav og simer quinoaen forsigtigt, indtil den har absorberet alt vandet. Fjern quinoa fra varme, tag potten og lad den hvile i 5 minutter. Afdæk potten og fluff quinoa med en gaffel. Sæt den til side for at afkøle. (Sådan laver man hirse.)
 2. I mellemtiden laves jordnøddesausen: Pisk jordnøddesmør og tamari til glat (hvis det er svært, mikrobølge blandingen i op til 30 sekunder for at løsne det). Tilsæt de resterende ingredienser og visp indtil glat. Hvis blandingen virker for tyk til at kaste ind i salaten, pisk i lidt vand for at løsne det (jeg behøvede ikke at gøre det).
 3. I en stor serveringsskål kombineres den kogte quinoa, ristet kål, gulerod, sneenærer, koriander og grønløg. Toss for at kombinere, og hæld derefter i jordnødsås. Toss igen indtil alt det let belagt i sauce. Smag, og hvis den ikke smager helt fantastisk endnu, tilsæt en knivspids salt og kast igen. Opdel i individuelle skåle og garnér med jordnødder.
 4. Denne salat holder godt, dækket og nedkølet i ca. 4 dage. Hvis du ikke vil have dine hakkede jordnødder for at få soggy, gem dem separat fra resten og garnér lige før servering.

Noter

Opskrift minimalt tilpasset fra Frugal Vegan af Katie Koteen og Kate Kasbee.

Gør det vegan: Brug ahornsirup (eller agave nektar) i stedet for honning.

Gluten fri: Sørg for at bruge certificeret glutenfri tamari, ikke sojasovs.

Anbefalet udstyr: Jeg brugte denne mandolin til at rive kålen (det er farligt, se dine fingre til enhver tid!) Og denne julienne peeler til at rive gulerødderne. (Det er affilierede links.)

▸ Ernæringsoplysninger

De viste oplysninger er et estimat fra en online ernæringsberegner. Det bør ikke betragtes som en erstatning for en professionel ernæringseksperts råd.

Like this post? Please share to your friends:
Skriv et svar

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: