Creamy Chia Pudding Opskrift

Creamy Chia Pudding

Jeg mødte Amie Valpone i New York for nogle måneder siden, på International Year of Pulse launch party. Jeg var omgivet af folk, jeg ikke vidste og følte mig lidt genert, og Amie tog sig af og introducerede sig og boblede over med begejstring. Jeg var så glad.

Hun fortsatte med at henvise til hvor syg hun havde været – et årti kroniske sygdomme (lyme sygdom, hypothyroidisme, leaky gut syndrom og mere) sænkede hende meget. Hun er endelig helbredt efter alvorligt afgiftende hendes liv, fra produkterne i hendes hjem til den mad, hun spiser.

Jeg havde svært ved at forestille mig denne livlige kvinde med glødende hud at være syg og sengetid, men jeg kunne med den lidenskabelige tone i stemmen sige, at hendes sygdom og genopretning var begge meget virkelige. Motiveringen bag hendes hjemmeside, The Healthy Apple og hendes nye bog, Eating Clean, er at hjælpe andre med at blive bedre og bedre.

Hun sendte mig en kopi af sin bog, som er fuld af solid information og praktiske råd til afgiftning af vores hjem og kostvaner. Jeg kan godt lide at tænke, at jeg løber en temmelig ren operation herover, men hun har inspireret mig til at gøre endnu bedre. Jeg kan ikke vente med at gøre hende til en simpel (og billig) rengøringsopløsning af orange-infuseret eddike.

Hendes bog tilbyder over 200 enkle og sunde opskrifter (det er rigtigt, 200!). Chia frøpudding i morgenkapitlet fik øjnene, og jeg nød det så meget, jeg var bare nødt til at dele den. Jeg har prøvet chia frø "pudding" før og kunne bare ikke komme bag den mærkeligt gelatinøse tekstur. Amies version er imidlertid blandet med cashewnødder og datoer for ultra-cremet budding. Hun tilføjede en hvirvel af chia gel til hendes, men jeg synes jeg kan lide mine bedste alle cremet. Det er op til dig.

Hvis du ikke er bekendt med chia frø, er de de samme frø, der vokser lang og grøn på Chia Pets. De er en sydamerikansk supermad fuld af fibre, proteiner, omega-3'er og mineraler. De plumber op i små gelatine bolde, når de hviler i vand. Du kan se dem flyde rundt i flasker af kombucha disse dage. Denne budding er første gang jeg nogensinde har nydt godt af dem, så tak, Amie!

Denne budding er energi tæt, så det er en god morgenmad mulighed. Det er så rig, cremet og dekadent, at jeg også vil tjene det til dessert. Jeg elskede det på egen hånd, og med nogle rester overbærer bær fra en kogebog på toppen. Enhver frugt med tropiske vibes ville være særlig velkommen.

Jeg forsøgte at røre i nogle kakaopulver og mini halv-søde chokoladefliser (billedet i det sidste billede), og det mindede mig om en frosty krydset med min ungdoms øjeblikkelige pudding-kopper. Så godt. Hvis du (eller nogen du kender) kunne drage fordel af at rydde op på din kost og hjemme, skal du sørge for at hente en kopi af Amies bog, Eating Clean!

Creamy chia frøpudding lavet med cashewnødder, datoer og vanilje! Denne behandling er meget sundere end traditionelle budding. Find også en chokoladepudding mulighed. Opskrift giver 3 til 4 små portioner.

ingredienser

Chia frø budding

 • 1 ½ kopper vand
 • ¼ kop chia frø
 • 6 store datoer
 • ⅔ kop rå cashewnødder (hvis du ikke har en kraftig blender, vil disse sandsynligvis blive gennemblødt i vand i 2 til 4 timer og derefter drænet)
 • ½ tsk jord kanel
 • ½ tsk ren vanille ekstrakt
 • Klem af havsalt

Valgfri påfyldning

 • Frisk frugt: bær, skiveskårne bananer, hakket ananas mv.
 • Stænk kakaopulver, chokoladechips eller finhakket mørk chokolade, ristet kokosnød, kanel osv.

Instruktioner

 1. I et flydende målekop kombineres vand- og chia-frøene. Sæt til side, indtil blandingen danner en gel, ca. 20 minutter.
 2. Hvis dine datoer ikke er bløde og klumpede, skal du placere dem i en skål og hælde varmt vand over dem. Sæt til side i op til 20 minutter, eller indtil chia frøene er klare. Dræne.
 3. Pit datoerne. I en blender kombineres de udstødte datoer med cashewnødder, kanel, vanille og salt. Hæld i halv eller mere af chia gelen (jeg foretrækker chia frø i deres blandede tilstand, så jeg hældte i næsten alle mine). Puree indtil glat. Hvis din pudding bliver varm i processen, bliver du nødt til at afkøle det indtil det er coolt.
 4. Server individuelle portioner pudding med eventuelle resterende chia gel swirled i. Top med eventuelle garnishes du gerne vil. Opbevar rester i køleskabet.

Noter

Opskrift tilpasset Eating Clean, © 2016 af Amie Valpone. Reproduceret med tilladelse fra Houghton Mifflin Harcourt. Alle rettigheder forbeholdes.
Chokoladepudding indstilling: Rør i kakaopulver til smag (lidt går langt). Tilsæt nogle mini chokolade chips eller finhakket chokolade, hvis du vil gå alt i!

▸ Ernæringsoplysninger

De viste oplysninger er et estimat fra en online ernæringsberegner. Det bør ikke betragtes som en erstatning for en professionel ernæringseksperts råd.

Like this post? Please share to your friends:
Skriv et svar

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: