Brændt selleri rød og radiser

Brændt selleri rød og radiser

Har du prøvet knoldselleri? Denne low carb grøntsag er også kendt som selleri rod. Ristet selleri rod og radiser er en stor kartoffellignende side skål.

Jeg opdagede en ny grøntsag i sidste uge. Jeg har set flere opskrifter ved hjælp af selleri rod og jeg var nysgerrig efter at prøve denne low carb grøntsag.

Denne grimme udseende veggie er kendt af flere navne. Jeg har hørt det kaldes knoldselleri, rodfilet selleri og knap selleri. Det er roden til en række selleri dyrket bare for det er stor pærelignende rod.

Jeg har sikkert set selleri rod i produktionen sektionen i købmanden, men havde ingen anelse om, at det var en stor lav carb alternativ til kartofler. Og det er ikke en meget flot udseende grøntsag. Faktisk ser det lidt underligt ud. Men jeg var villig til at prøve det efter at have hørt gode ting om denne ulige grøntsag.

De mindre størrelse rødder skal være de bedste, så jeg greb en lidt større end en softball. Jeg glemte at veje det, men jeg vil sige det var sandsynligvis omkring et halvt halvt.

Du mister en masse rod, når du skaler det. Jeg afskåret de dangly rødder på bunden og brugte en paring kniv til at skrælle den ydre hud af.

Når selleri rod er skåret og udsat for luften, kan den blive brun, ligner æbler og kartofler. Jeg sørgede for at have en stor skål vand med et strejf citronsaft for at holde den hakkede knoldebrød fra at blive brun.

Radiser er en anden yummy lav carb vegetabilsk, der kan bruges i stedet for kartofler. Jeg har læst, at de bliver lidt søde, når de steges, så jeg troede, at jeg ville blande dem ind med selleri rodstykker.

Jeg brugte lige nok olivenolie til at belægge stykkerne godt. Så sprinklet på nogle krydderier. Du kan bruge uanset krydderi du kan lide. Frisk rosmarin er det jeg valgte sammen med noget salt og peber. En lille hvidløg er altid rart, men jeg forlod det denne gang.

Grøntsagerne krympede op, da de bages. Jeg havde dem i ovnen i lidt over en time. De var hyggelige og ømme og var begyndt at brune.

Den stegte selleri rod var fantastisk og radiserne tilføjede et strejf af sødme ligner hvad gulerødder ville gøre. Det gør en velsmagende skål til at servere sammen med en grillet bøf.

Jeg kan se, hvordan knoldselleri kunne skiver og bages i pommes frites eller chips. Jeg skal bestemt eksperimentere mere med selleri rod. Det er lidt højere i carbs end andre lave carb grøntsager, men jeg synes det er en sund side, der kan nydes i moderation.

Dette er en simpel skål, der kan nydes på ethvert måltid, men det er elegant nok til at servere i ferier og andre specielle middage. Jeg tvivler på, at det meste af min udvidede familie har prøvet dette, så jeg bliver nødt til at gøre det næste gang, vi kommer sammen, hvis sellerirotten er i sæson.

Jeg har stadig ikke fundet jicama i dagligvarebutikkerne, men jeg har fået at vide, at den er tilgængelig på mindst et af de lokale markeder. Jeg holder øje med det.

Jeg fik at vide, det er normalt med roberne og nogle gange skal du bede om det, som de nogle gange holder det i ryggen. Jeg er ikke sikker på, hvorfor de ville gøre det. Måske gemmer de det for alle de "specielle" kunder.

Like this post? Please share to your friends:
Skriv et svar

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: